Vijesti

ZATRAŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG RAILIĆ DALIBORA (1985)

22.06.2022. 10:36

Postupajući tužitelj u predmetu Veljko Ugrenović i dr. uputio je prijedlog za produljenje mjere pritvora za osumnjičenog Railić Dalibora zvanog “Dugi”, koji se tereti za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim prometom opojnih droga na području Prijedora i okolice, kao i druga kaznena djela sa kojim se navedeni povezuje, uključujući i ubojstvo načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića u ožujku ove godine.

ZATRAŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG RAILIĆ DALIBORA (1985)

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tužiteljstvo BiH provodi intenzivne istražne radnje sa partnerskim institucijama u BiH i inozemstvu sa ciljem okončanja istrage protiv organizirane kriminalne skupine koja obuhvata i osumnjičene za teška kaznena djela, sa područja Gradiške, koji su još u bjekstvu ili se njihovo izručenje očekuje iz susjednih zemalja gdje se nalaze u pritvoru ili određenim mjerama zabrane.

Također, uskoro će biti održani sastanci sa dužnosnicima pravosudnih i policijskih institucija u RS kako bi se dogovorili daljnji koraci u procesuiranju teškog ubojstva načelnika krim-policije Prijedor, što je kazneno djelo za koje prema važećem zakonodavstvu može biti izrečena kazna doživotnog zatvora.

Na današnjem održanom ročištu u Sudu BiH postupajući tužitelj detaljno je obrazložio prijedlog za produljenje pritvora.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba