Vijesti

OSUMNJIČENI ZA DOJAVE O EKSPLOZIVNIM NAPRAVAMA BIT ĆE ISPITAN ZBOG KAZNENOG DJELA TERORIZMA

17.06.2022. 09:56

Tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju u stalnom je kontaktu i koordinaciji sa djelatnicima SIPA-e, DKPT-a BiH, MUP-a KS, kao i tužiteljem Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo oko provedbe istražnih aktivnosti u svezi dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Kompleksu pravosudnih institucija BiH i Općinskom sudu Sarajevo.

OSUMNJIČENI ZA DOJAVE O EKSPLOZIVNIM NAPRAVAMA BIT ĆE ISPITAN ZBOG KAZNENOG DJELA TERORIZMA

Osumnjičena osoba lišena je slobode za kaznena djela ugrožavanja sigurnosti i lažne dojave i vrše se potrebne istražne aktivnosti radi daljnjeg prikupljanja dokaza i potpunog dokumentiranja i kaznenog djela terorizma.

Također, istražnim aktivnostima utvrđuje se i moguća povezanost navedenog osumnjičenog sa drugim sličnim kaznenim djelima počinjenim u prethodnom razdoblju.

Značajnu pomoć u otkrivanju i lociranju osumnjičenog pružila je OSA BiH.

U sklopu daljnjih istražnih aktivnosti, kada se steknu uvjeti, osumnjičeni će biti doveden u Tužiteljstvo BiH i ispitan u svojstvu osumnjičenog za kazneno djelo terorizma.

Također, Tužiteljstvo BiH radi na procjeni prouzročene štete jučerašnjim dojavama zbog odgođenih ročišta i onemogućavanja rada institucija, čija će naknada biti stavljena na teret osumnjičenom, te se vrše aktivnosti na prikupljanju podataka o pokretnoj i nepokretnoj imovini u cilju nadokonade prouzročene štete.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba