Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ТЕРОРИЗМА

07.06.2022. 13:25

Након испитивања осумњиченог, тужилац из Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Х.Ч. рођеног 2002. године у Брчком, настањеног у Сарајеву.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ТЕРОРИЗМА

Притвор је предложен због  разлога дефинисаних у члану 132. став 1. тачка ц) ЗКП-а БиХ, односно опасности да би боравком на слободи осумњичени могао поновити кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени је лишен слободе након информација запримљених од партнерских институција из иностранства, а идентификован је и лоциран од стране истражилаца специјализованих за високотехнолошки криминал на подручју сарајевске општине Нови Град, те лишен слободе у активностима које су провели полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП).

Он се терети да је користећи своје знање из области информационих технологија, путем интернета, на иностраном интернет серверу и порталу за размјену порука износио коментаре о недавним пуцњавама и убиствима ученика у САД-у, као и пријетње оружаним нападом и предузимањем оваквих терористичких активности на подручју Кантона Сарајево.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама у Босни и Херцеговини и иностранству, наставља интензивну истрагу о овом случају.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba