Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

26.05.2022. 13:58

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Боже Кожула, рођеног 1990. године у Мостару, држављанина БиХ и Р Хрватске.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

Оптужени се терети да је незаконито прибавио и покушао ставити у промет већу количину акцизне робе-дувана, који није био обиљежен контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством Босне и Херцеговине.

Према наводима оптужнице, оптужени је дана 13. октобра прошле године, резани дуван веће вриједности на илегалном тржишту, у количини од 260 килограма, запакован у ПВЦ вреће, за који није посједовао потребну документацију, превозио у моторном возилу, у намјери даље препродаје на подручју општине Тузла, те је затечен приликом контроле на подручју магистралног пута Јабланица – Сарајево и у тој намјери спријечен од стране полицијских службеника ПС Хаџићи и овлаштених службених лица Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Оптужени се терети за кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. КЗ-а БиХ,  у вези са чланом 26. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba