Вијести

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ПРОЦЕСУИРАЊУ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА ПОВЕЗАНИХ СА КРИПТОВАНИМ АПЛИКАЦИЈАМА И САЈБЕР КРИМИНАЛОМ ОДРЖАВА СЕ У САРАЈЕВУ

28.04.2022. 12:48

Конференција тужилаца у оквиру Савјетодавне групе тужилаца Југоисточне Европе (SEEPAG) на којој учествују тужиоци и специјалистичко особље из више земаља Југоисточне Европе (Босна и Херцеговина, Србија, Сјеверна Македонија, Бугарска, Мађарска, Албанија, Молдавија, Румунија и Турска), уз учеснике из Европске правосудне мреже и Краљевине Белгије, одржава се у Сарајеву у организацији Тужилаштва Босне и Херцеговине.
Видео инсерте са конференције можете погледати OВДЈЕ

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ПРОЦЕСУИРАЊУ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА ПОВЕЗАНИХ СА КРИПТОВАНИМ АПЛИКАЦИЈАМА И САЈБЕР КРИМИНАЛОМ ОДРЖАВА СЕ У САРАЈЕВУ

На почетку конференције, учесницима се обратио в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, који предсједава SEEPAG-ом, те истакао важност оваквог начина борбе против најтежих облика криминала, у оквиру које Тужилаштво БиХ већ поступа у предметима у којима је обухваћено више десетина осумњичених лица из свих крајева Босне и Херцеговине, а у предметима се реализује међународна сарадња као и заједнички истражни тимови.

У оквиру ове стручне специјалистичке конференције под називом “Енкриптоване апликације као алати за чињење кривичних дјела и криптовалуте, потешкоће у истрази и кривичном гоњењу”, биће изнесене стручне презентације и анализе сачињене од стране врхунских експерата у овој области из земаља регије и Европске уније.

У протеклих неколико мјесеци, у Босни и Херцеговини и земљама региона реализоване су активности у процесуирању тешких облика организованог и међународног криминала, што је довело до праксе кориштења нових инструмената у међународној борби против тешког криминала.

Због тога је потребно да земље ЕУ са земљама региона размијене најбоља искуства у овој области јачања владавине права ради ефикасне борбе против структура организованог криминала са високотехнолошким елементима.

Download link
https://we.tl/t-pA88Lj5FxS

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba