Вијести

КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК ТУЖИЛАЦА СА СВИХ НИВОА У БиХ ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

01.04.2022. 09:25

Главни тужиоци и замјеници главних тужилаца Тужилаштва БиХ, тужилаштава ФБиХ, РС, Брчко дистрикта БиХ и Кантона Сарајево, одржали су састанак у Тужилаштву БиХ с циљем координације заједничких активности тужилачких организација у борби против тешких облика организованог криминала.

КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК ТУЖИЛАЦА СА СВИХ НИВОА У БиХ ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Учесници састанка, свјесни да само заједничким дјеловањем могу понудити адекватан одговор на организовани криминал који је попримио забрињавајуће размјере у БиХ, договорили су конкретне мјере и активности које ће унаприједити борбу против ових облика криминала.

У протеклих неколико мјесеци реализован је већи број операција и активности по налогу Тужилаштва БиХ и ентитетских тужилаштава, које представљају значајне помаке у борби против организованог криминала, а реализацијом договорених мјера и активности очекује се још бржи и ефикаснији одговор тужилаштава и полицијских агенција.

Недавни трагични догађаји и убиство начелника криминалистичке полиције Приједор, Раденка Башића, показали су да се само координацијом и заједничким радом тужилаштава и полицијских агенција могу разријешити овако тешка кривична дјела.

Главни тужиоци изразили су безрезервну опредијељеност да ће тужилачки систем у БиХ, заједничким напорима и координисаним кориштењем ресурса, стати у крај организованим криминалним групама у свим дијеловима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba