Vijesti

KOORDINACIONI SASTANAK TUŽILACA SA SVIH NIVOA U BiH ODRŽAN U TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

01.04.2022. 09:25

Glavni tužioci i zamjenici glavnih tužilaca Tužilaštva BiH, tužilaštava FBiH, RS, Brčko distrikta BiH i Kantona Sarajevo, održali su sastanak u Tužilaštvu BiH s ciljem koordinacije zajedničkih aktivnosti tužilačkih organizacija u borbi protiv teških oblika organizovanog kriminala. 

KOORDINACIONI SASTANAK TUŽILACA SA SVIH NIVOA U BiH ODRŽAN U TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Učesnici sastanka, svjesni da samo zajedničkim djelovanjem mogu ponuditi adekvatan odgovor na organizovani kriminal koji je poprimio zabrinjavajuće razmjere u BiH, dogovorili su konkretne mjere i aktivnosti koje će unaprijediti borbu protiv ovih oblika kriminala.

U proteklih nekoliko mjeseci realizovan je veći broj operacija i aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH i entitetskih tužilaštava, koje predstavljaju značajne pomake u borbi protiv organizovanog kriminala, a realizacijom dogovorenih mjera i aktivnosti očekuje se još brži i efikasniji odgovor tužilaštava i policijskih agencija.

Nedavni tragični događaji i ubistvo načelnika kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića, pokazali su da se samo koordinacijom i zajedničkim radom tužilaštava i policijskih agencija mogu razriješiti ovako teška krivična djela.

Glavni tužioci izrazili su bezrezervnu opredijeljenost da će tužilački sistem u BiH, zajedničkim naporima i koordiniranim korištenjem resursa, stati u kraj organizovanim kriminalnim grupama u svim dijelovima BiH.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba