Вијести

ОДРЖАН ФОРУМ ТУЖИЛАШТВА БиХ СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

30.03.2022. 08:28

Више од 20 представника организација цивилног друштва и НВО из свих крајева Босне и Херцеговине, као и представници ВСТС-а БиХ и Правног института БиХ, учествовали су на форуму на којем је разговарано о могућностима сарадње Тужилаштва БиХ и организација цивилног друштва у различитим областима.

 

ОДРЖАН ФОРУМ ТУЖИЛАШТВА БиХ СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

Форум Тужилаштва БиХ и организација цивилног друштва отворио је в.д. главног тужиоца Миланко Кајганић, а на форуму је представљен и Приручник за сарадњу тужилаштава и организација цивилног друштва који је израдио Правни институт БиХ у оквиру пројектних активности Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ.

На форуму су учествовали представници организација активних у различитим областима у којима дјелује Тужилаштво БиХ, укључујући представнике удружења жртава ратних злочина из свих народа, представнике организација које пружају помоћ жртвама трговине људима и илегалних миграција, као и организација цивилног друштва активних у борби против корупције и коруптивних активности, области изборног процеса и заштите родне равноправности.

Тужилаштво БиХ у оквиру својих надлежности већ остварује сарадњу и реализује активности заједно са организацијама цивилног друштва кроз различите пројекте, а данашњи форум био је прилика за разговор о новим модалитетима и могућностима сарадње на европском путу Босне и Херцеговине.

У наредном периоду биће реализовано више активности које ће укључивати сарадњу са организацијама цивилног друштва у Босни и Херцеговини, а такође се проналазе нови модалитети за сарадњу у складу са надлежностима правосудних институција и различитих потешкоћа са којима се суочавају локалне заједнице у свим крајевима БиХ.

Могућности грађанског активизма комплементарне су са мисијом и задатком правосуђа, а то је стварање правденог, безбједног и здравог окружења за живот свих грађана.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba