Vijesti

ODRŽAN FORUM TUŽITELJSTVA BiH SA ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA

30.03.2022. 08:28

Više od 20 predstavnika organizacija civilnog društva i NVO iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici VSTV-a BiH i Pravnog instituta BiH, sudjelovali su na forumu na kojem je razgovarano o mogućnostima suradnje Tužiteljstva BiH i organizacija civilnog društva u različitim oblastima.

ODRŽAN FORUM TUŽITELJSTVA BiH SA ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA

Forum Tužiteljstva BiH i organizacija civilnog društva otvorio je v.d. glavnog tužitelja Milanko Kajganić, a na forumu je predstavljen i Priručnik za suradnju tužiteljstava i organizacija civilnog društva koji je izradio Pravni institut BiH u okviru projektnih aktivnosti Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH.

Na forumu su sudjelovali predstavnici organizacija aktivnih u različitim oblastima u kojima djeluje Tužiteljstvo BiH, uključujući predstavnike udruga žrtava ratnih zločina iz svih naroda, predstavnike organizacija koje pružaju pomoć žrtvama trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kao i organizacija civilnog društva aktivnih u borbi protiv korupcije i koruptivnih aktivnosti, oblasti izbornog procesa i zaštite rodne ravnopravnosti.

Tužiteljstvo BiH u okviru svojih nadležnosti već ostvaruje suradnju i realizira aktivnosti zajedno sa organizacijama civilnog društva kroz različite projekte, a današnji forum bio je prigoda za razgovor o novim modalitetima i mogućnostima suradnje na europskom putu Bosne i Hercegovine.

U narednom razdoblju bit će realizirano više aktivnosti koje će uključivati suradnju sa organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini, a također se pronalaze novi modaliteti za suradnju sukladno nadležnostima pravosudnih institucija i različitih poteškoća sa kojima se suočavaju lokalne zajednice u svim krajevima BiH.

Mogućnosti građanskog aktivizma komplementarne su sa misijom i zadaćom pravosuđa, a to je stvaranje pravednog, sigurnog i zdravog okruženja za život svih građana.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba