Vijesti

ZATRAŽEN I ODREĐEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENE ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE ORUŽJA I VOJNE OPREME

22.03.2022. 13:28

Osumnjičeni su pod istragom zbog krijumčarenja veće količine ručnih bombi, pištolja, automatskih pušaka, kao i drugih vrsta oružja i streljiva iz BiH prema Švedskoj. Tužiteljstvo BiH je ostvarilo značajnu suradnju sa partnerskim agencijama R Slovenije.

 

ZATRAŽEN I ODREĐEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENE ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE ORUŽJA I VOJNE OPREME

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

 

 

- RAMU MUJKIĆA (alias Valentin Zahirović) rođenog 1957. godine u  Banja Luci, državljanina BiH, i

 

- VERU MUJKIĆ, rođenu 1961. godine u Republici Hrvatskoj, državljanku BiH.

 

 

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i terete se za međunarodno krijumčarenje veće količine oružja i vojne opreme koja je bila namijenjena ilegalnom tržištu oružja na području Švedske, a otkrivena je i zaplijenjena na graničnom prijelazu u R Sloveniji.

 

 

Osumnjičeni su duže vremensko razdoblje bili nedostupni pravosuđu BiH, a u njihovom lišenju slobode ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama Kraljevine Švedske.

 

 

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. točke a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih.

 

 

Osumnjičeni se terete da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250., u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

 

 

Sud BiH je nakon odlučivanja o prijedlogu tužiteljstva odredio pritvor za navedene osumnjičene.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba