Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТВОРИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ГОЛУБ”

21.03.2022. 08:14

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након испитивања осумњичених, у законском року упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за сву четворицу осумњичених који су лишени слободе у акцији полиције МУП-а РС и МУП-а СБК, по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТВОРИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ГОЛУБ”

Предмет се односи на кривична дјела организованог криминала, повезаног са неовлаштеним прометом опојних дрога и неовлаштеним прометом оружја, муниције и производа двојне намјене.

Осумњичени су под истрагом и терете се за организовано међународно кријумчарење већих количина опојних дрога марихуана - “skunk” и кокаин, које су кријумчарене са подручја Црне Горе у Босну и Херцеговину, ради даљег кријумчарења према земљама ЕУ.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тaчке а) б) и ц), односно због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

Истрага у предмету интензивно се наставља.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba