Вијести

У ОПШТИНИ ЗВОРНИК ВРШИ СЕ ЕКСХУМАЦИЈА И ПОТРАГА ЗА ПОСМРТНИМ ОСТАЦИМА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

03.03.2022. 15:24

На локалитету мјеста Баљковица у општини Зворник почео је процес ексхумације у којем су пронађени посмртни остаци најмање два лица.

У ОПШТИНИ ЗВОРНИК ВРШИ СЕ ЕКСХУМАЦИЈА И ПОТРАГА ЗА ПОСМРТНИМ ОСТАЦИМА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

Пронађени су некомплетни посмртни остаци, а накнадним процесом ће се утврђивати идентитет жртaва чији су посмртни остаци пронађени. Посмртни остаци ће бити превезени у просторије ЈКП „Комеморативни центар“ д.о.о. Тузла ради даље судско-медицинске и криминалистичко-техничке обраде, те узимања узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртaва.

Ексхумацију и рад овлаштених службених лица у договору са тужиоцем  координише истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а на мјесту ексхумације су присутни представници Института за нестала лица БиХ, љекар специјалиста судске медицине, припадници SIPA-е, МУП-a РС и Управе криминалистичке полиције ПУ Зворник, као и потребни радници уз кориштење адекватне механизације Комеморативног центра Тузла.

До информације о локалитету на којем се налазе посмртни остаци дошло се заједничким оперативним радом Тужилаштва БиХ и SIPA-е у оквиру координисаних активности на тражењу несталих лица.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba