Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVODI SE AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA POVEZANOG SA NEOVLAŠTENIM PROMETOM OPOJNIH DROGA I ORUŽJA

01.02.2022. 10:04

Tužitelji iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju nalaze se ne terenu gdje koordiniraju rad ovlaštenih policijskih djelatnika.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVODI SE AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA POVEZANOG SA NEOVLAŠTENIM PROMETOM OPOJNIH DROGA I ORUŽJA

U akciji sudjeluje više desetina policajaca MUP-a RS, a lišenja i pretresi vrše se na više lokacija na području Foče i Hercegovine.

Akcija je usmjerena na osobe osumnjičene da su duže vremensko razdoblje vršile kaznena djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga iz članka 195. KZ-a BiH, kao i neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. KZ-a BiH. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičene osobe koje su pod istragom povezane su sa organiziranim kriminalnim skupinama iz zemalja regiona.

Meta akcija je veći broj osumnjičenih osoba, koje su pod istragom i sumnjiče se da su imale podijeljene uloge u počinjenju teških kaznenih djela, sa ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi.

Tijekom akcije zaplijenjena je i veća količina opojne droge, a na području Foče zaplijenjena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odučne borbe protiv organiziranih struktura narko-kriminala koje djeluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna suradnja. Među osumnjičenim osobama ima i ovlaštenih službenih osoba koje se sumnjiče za pružanje potpore pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina.

U interesu istrage tužiteljstvo u ovom trenutku ne može priopćiti više detalja, a više informacija bit će dostupno u narednim danima.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba