Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА КОРУПТИВНА КРИВИЧНА ДЈЕЛА, НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА, ОСУЂЕН НА КАЗНУ ОД ЈЕДНЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА

05.01.2022. 15:02

Оптужени  Ћано Мирсен рођен 1975. године, запослен као цариник УИО БиХ у ЦИ Велика Кладуша, споразумно је признао кривицу, након чега је у Суду БиХ осуђен на затворску казну у трајању од 1 године. 

ОПТУЖЕНИ ЗА КОРУПТИВНА КРИВИЧНА ДЈЕЛА, НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА, ОСУЂЕН НА КАЗНУ ОД ЈЕДНЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА

Оглашен је кривим за кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези с кривичним дјелом примање дара и других облика користи из члана 217. КЗ-а БиХ.

Ради се о предмету Тужилаштва БиХ у процесуирању коруптивних активности и дјеловања царинских службеника. Оптужени се терети да је у својству вишег сарадника – цариника, заједно са другим лицима приступио организованој групи са више службеника УИО БиХ, Царинске испоставе Велика Кладуша.

Наведени царински службеници су приликом вршења царинског надзора и поступка над робом у поступку увоза користили могућност великог распона у одређивању вриједности робе, односно царинске основице/вриједности, те су од увозника захтијевали давање дара да би спровели царински поступак који су били дужни да изврше.

Споразумно признање прослијеђено је Суду БиХ који је прихватио споразум и оптуженог осудио на казну затвора у трајању од једне године.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba