Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “КОНАК”; НАСТАВАК АКТИВНОСТИ У БОРБИ ПРОТИВ ВИСОКЕ КОРУПЦИЈЕ

15.12.2021. 14:55

Поступајући по налогу и у координацији са тужиоцем из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију полицијски службеници SIPA-е лишили су слободе још једног осумњиченог у оквиру обимне истраге за високу корупцију приликом процедуре конкурса и запошљавања у Граничној полицији БиХ. Такође, извршени су и претреси одређених објеката.

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “КОНАК”; НАСТАВАК АКТИВНОСТИ У БОРБИ ПРОТИВ ВИСОКЕ КОРУПЦИЈЕ

Осумњичени ће бити доведен поступајућем тужиоцу који ће, након испитивања, донијети одлуку о даљим активностима.

Након ранијег лишења слободе тројице осумњичених и провођења истражних радњи дошло је до проширења истраге против још лица за која је утврђено да су повезанa са незаконитим активностима и коруптивним дјеловањем у оквиру конкурсних процедура ради запослења у Граничној полицији БиХ, као и за ометање истраге коју проводе Тужилаштво БиХ и партнерске институције.

Поступајући тужилац, заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама, наставља интензивну истрагу у овом предмету у правцу доношења тужилачке одлуке.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba