Vijesti

LIŠEN SLOBODE JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI U PREDMETU KODNOG NAZIVA “KONAK”; NASTAVAK AKTIVNOSTI U BORBI PROTIV VISOKE KORUPCIJE

15.12.2021. 14:55

Postupajući po nalogu i u koordinaciji sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju policijski službenici SIPA-e lišili su slobode još jednog osumnjičenog u okviru obimne istrage za visoku korupciju prilikom procedure konkursa i zapošljavanja u Graničnoj policiji BiH. Također, izvršeni su i pretresi određenih objekata.

LIŠEN SLOBODE JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI U PREDMETU KODNOG NAZIVA “KONAK”; NASTAVAK AKTIVNOSTI U BORBI PROTIV VISOKE KORUPCIJE

Osumnjičeni će biti doveden postupajućem tužiocu koji će, nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Nakon ranijeg lišenja slobode trojice osumnjičenih i provođenja istražnih radnji došlo je do proširenja istrage protiv još lica za koja je utvrđeno da su povezana sa nezakonitim aktivnostima i koruptivnim djelovanjem u okviru konkursnih procedura radi zaposlenja u Graničnoj policiji BiH, kao i za ometanje istrage koju provode Tužilaštvo BiH i partnerske institucije.

Postupajući tužilac, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu u pravcu donošenja tužilačke odluke.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba