Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА 5 ОСУМЊИЧЕНИХ ИЗ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “ТРАНСПОРТЕР”

14.12.2021. 12:01

Поступајући тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је приједлог за продужење притвора за још два мјесеца за укупно 5 осумњичених лица.

ПРИЈЕДЛОГ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА 5 ОСУМЊИЧЕНИХ ИЗ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “ТРАНСПОРТЕР”

Притвор је предложен како би се обезбиједили услови за несметано провођење истраге, реализовање активности у оквиру међународне сарадње и свих других процесних активности потребних за окончање истраге и подизање оптужнице.

Продужење притвора затражено је због опасности од бјекства осумњичених, као и опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике или поновити кривично дјело, као и завршити започето.

У овом предмету Тужилаштво БиХ је остварило сарадњу са институцијом Еуропола, као и партнерским институцијама из више земаља ЕУ, а у оквиру обимне истраге против осумњичених за организовани међународни криминал, неовлаштен промет опојних дрога и друга кривична дјела.

Ради се о предмету који је значајан за безбједносну ситуацију у цијелом региону, а за дијелом починилаца још увијек трагају институције земаља регије.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba