Vijesti

PRIJEDLOG ZA PRODUŽENJE PRITVORA ZA 5 OSUMNJIČENIH IZ AKCIJE KODNOG NAZIVA “TRANSPORTER”

14.12.2021. 12:01

Postupajući tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputio je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca za ukupno 5 osumnjičenih osoba.

 

PRIJEDLOG ZA PRODUŽENJE PRITVORA ZA 5 OSUMNJIČENIH IZ AKCIJE KODNOG NAZIVA “TRANSPORTER”

Pritvor je predložen kako bi se osigurali uvjeti za neometano provođenje istrage, realiziranje aktivnosti u okviru međunarodne suradnje i svih drugih procesnih aktivnosti potrebnih za okončanje istrage i podizanje optužnice.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike ili ponoviti kazneno djelo, kao i završiti započeto.

U ovom predmetu Tužiteljstvo BiH je ostvarilo suradnju sa institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja EU, a u okviru opsežne istrage protiv osumnjičenih za organizirani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga kaznena djela.

Radi se o predmetu koji je značajan za sigurnosnu situaciju u cijelom region, a za dijelom počinitelja još uvijek tragaju institucije zemalja regije.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba