Vijesti

PRIJEDLOG ZA PRODUŽENJE PRITVORA ZA 5 OSUMNJIČENIH IZ AKCIJE KODNOG NAZIVA “TRANSPORTER”

14.12.2021. 12:01

Postupajući tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca za ukupno 5 osumnjičenih osoba.

PRIJEDLOG ZA PRODUŽENJE PRITVORA ZA 5 OSUMNJIČENIH IZ AKCIJE KODNOG NAZIVA “TRANSPORTER”

Pritvor je predložen kako bi se osigurali uslovi za nesmetano provođenje istrage, realizovanje aktivnosti u okviru međunarodne saradnje i svih drugih procesnih aktivnosti potrebnih za okončanje istrage i podizanje optužnice.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponoviti krivično djelo, kao i završiti započeto.

U ovom predmetu Tužilaštvo BiH je ostvarilo saradnju sa institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja EU, a u okviru obimne istrage protiv osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga krivična djela.

Radi se o predmetu koji je značajan za sigurnosnu situaciju u cijelom region, a za dijelom počinilaca još uvijek tragaju institucije zemalja regije.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba