Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG N.U. (1976) U PREDMETU KODNOG NAZIVA “TRIK”

08.12.2021. 10:19

Postupajući tužitelj predložio je mjeru pritvora prema osumnjičenom iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG N.U. (1976) U PREDMETU KODNOG NAZIVA “TRIK”

Osumnjičeni je predat u nadležnost Tužiteljstva BiH, gdje ga je u zakonskom roku ispitao postupajući tužitelj u predmetu koji se odnosi na istragu za koruptivna kaznena djela i pranje novca na štetu kompanije Bosnalijek, a u korist osumnjičenih osoba i sa njima povezanih osoba.

Navedene mjere su predložene kako bi se osiguralo neometano provođenje istražnih radnji koje se vrše u ovom predmetu.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i tereti se za kaznena djela organizirani kriminal iz članka 250. iz KZ-a BiH,  u svezi sa kaznenim djelima zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 383. i sklapanje štetnog ugovora iz članka 252. KZ-a Federacije BiH, te pranje novca iz članka 209. KZ-a BiH.

Tužiteljstvo BiH je u ovom predmetu predložilo privremenu mjeru koja se odnosi na blokiranje imovine u višemilijunskoj vrijednosti, za koju se sumnja da je pribavljena kaznenim djelima.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu, kao i pretrese i preglede dokumentacije u kompaniji Bosnalijek.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba