Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNE DROGE

24.11.2021. 15:32

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon provedene međunarodne akcije i lišenja slobode osoba osumnjičenih za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNE DROGE

Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duže vremensko razdoblje vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet veće količine opojne droge marihuana “skank” sa područja R Crne Gore na područje BiH, namijenjene za daljnji transport i preprodaju na ilegalnom narko-tržištu.  

Operativnim aktivnostima policijskih tijela, a u koordinaciji sa Tužiteljstvom BiH, agencije za provedbu zakona uspjele su otkriti i spriječiti krijumčarenje količine od oko 200 kilograma opojne droge koja je zaplijenjena, kao i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva na području BiH.

Tijekom provedbe ove operacije ostvarena je značajna međunarodna suradnja sa pravosudnim i policijskim institucijama R Crne Gore.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba