Вијести

ОПТУЖЕНИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ ЗА ОРГАНИЗОВАНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

17.11.2021. 13:21

Оптужени Хасиб Мехић (1969) и Сенаил Мискић (1991), у присуству својих адвоката, у потпуности су споразумно признали кривицу за кривична дјела организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела ‘кријумчарење миграната’ из члана 189а., у вези са кривичним дјелом кријумчарење лица из члана 189. Кривичног закона БиХ.

ОПТУЖЕНИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ ЗА ОРГАНИЗОВАНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

У складу са споразумом, за оптужене су предложене казне:

-       Хасиба Мехића, казна затвора у трајању од 1 године и 2 мјесеца, новчана казна у износу од 8.000 КМ, те одузимање незаконите имовинске користи из кривичног дјела обухваћеног оптужницом у износу од 1,450 КМ.

-       Сенаила Мискића, казна затвору у трајању од 1 године и 11 мјесеци, која се неће извршити ако оптужени у периоду од 5 година не почини ново кривично дјело, те новчана казна у износу од 450 КМ.

Наведени оптужени се терете да су, дјелујући као организована група са јасно подијељеним улогама и задацима, ради остваривања незаконите имовинске користи, вршили транспорт и кријумчарење илегалних миграната који нису испуњавали услове за законит улазак и боравак у БиХ, са подручја Босне и Херцеговине, углавном са подручја УСК, према територији Р Хрватске и Европске уније.

Споразумним признањем оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Суд БиХ, након разматрања, прихватио је наведена споразумна признања кривице.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba