Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА 6 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ОРГАНИЗOBАНИ МЕЂУНАРОДНИ КРИМИНАЛ И НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

17.11.2021. 09:28

Након испитивања осумњичених, тужилац Тужилаштва БиХ упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за 6 лица лишених слободе у акцији кодног назива “Транспортер”.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА 6 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ОРГАНИЗOBАНИ МЕЂУНАРОДНИ КРИМИНАЛ И НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

Мјере притвора биће предложене због опасности од бјекства и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени који су лишени слободе под истрагом су и терете се да су дужи временски период вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет опојних дрога како са подручја Западног Балкана према земљама ЕУ, тако и са подручја земаља ЕУ према БиХ и земљама региона.

Према прикупљеним доказима осумњичени су повезани са организованим криминалним групама које дјелују у земљама региона, нарушавајући безбједност грађана и владавину права.

Тужилаштво БиХ се захваљује институцији Еуропола на сарадњи у овој сложеној операцији, као и партнерским полицијским и правосудним институцијама у земљама региона и полицијским агенцијама које су реализовале акцију на подручју оба ентитета у БиХ, укључујући МУП РС, SIPA-у, МУП ТК и МУП КС.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba