Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕЗАКОНИТ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

04.11.2021. 14:23

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕЗАКОНИТ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

-       ЗЕКЕРИЈАХА ХОЏИЋА, рођеног 1962. године у Тузли, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је, у периоду од јануара 2019. године до 07.07.2020. године на подручју Тузле, у намјери избјегавања плаћања акцизних дажбина дефинисаних у одредбама Закона о акцизама Босне и Херцеговине, а у намјери да оствари незакониту имовинску корист, неовлаштено стављао у промет дуванске производе у облику резаног дувана, нефабрички прављених цигарета, као и цигарета разних марки које нису биле обиљежене акцизним маркицама УИО БиХ.

Према наводима оптужнице, оптужени је у више наврата набавио већу количину дувана који је на незаконит начин дистрибуирао купцима по већој цијени. Приликом извршених претреса, код оптуженог је откривена и заплијењена већа количина нелегалних цигарета и дувана, без одговарајућих акцизних маркица БиХ, вага, машина и опрема за мотање цигарета са филтерима и други предмети који су били намијењени извршењу кривичног дјела.

Оптужница Тужилаштва БиХ терети оптуженог за кривично дјело - недозвољени промет акцизних производа из члана 210а. став 1. у вези са чланом 54. Кривичног  закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba