Вијести

Саопштење за јавност

27.10.2021. 11:34

Састанак руководства правосудних институција на нивоу БиХ протекао у атмосфери добре сарадње и узајамног уважавања

Саопштење за јавност

(Сарајево, 27. октобар 2021. године) – Предсједник Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине (ВСТС БиХ) Халил Лагумџија и директор Секретаријата ВСТС-а БиХ Адмир Суљагић одржали су иницијални састанак са предсједником Суда Босне и Херцеговине Ранком Дебевецом и вршиоцем дужности главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине Миланком Кајганићем.

Састанак је одржан у позитивној атмосфери добре сарадње и узајамног уважавања и током истог се разговарало о приоритетима у раду Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, ефикасном и квалитетном процесуирању предмета ратних злочина и предмета организованог криминала и корупције на високом нивоу.

Такође се разговарало о организовању заједничког састанка између ВСТС-а БиХ, Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, као наставку састанака који су одржани у првој половини године, на којем би се разматрала координација и сарадња у процесуирању предмета пред овим институцијама.

Имајућу у виду да је фокус интересовања јавности усмјерен на ефикасан и квалитетан рад правосудних институција на нивоу БиХ, предсједник ВСТС-а БиХ Лагумџија је истакао потребу да се састанци, попут данашњег, између ВСТС-а БиХ, Суда БиХ и Тужилаштва БиХ требају одвијати на тромјесечној те уколико постоји хитна потреба и на дневној основи.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba