Vijesti

Priopćenje za javnost

27.10.2021. 11:34

Sastanak rukovodstva pravosudnih institucija na razini BiH protekao u ozračju dobre suradnje i uzajamnog uvažavanja

 

Priopćenje za javnost

(Sarajevo, 27. listopad 2021. godine) – Predsjednik Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Halil Lagumdžija i ravnatelj Tajništva VSTV-a BiH Admir Suljagić održali su inicijalni sastanak sa predsjednikom Suda Bosne i Hercegovine Rankom Debevecom i vršiteljem dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milankom Kajganićem.

Sastanak je održan u pozitivnom ozračju dobre suradnje i uzajamnog uvažavanja i tijekom istog se razgovaralo o prioritetima u radu Suda BiH i Tužiteljstva BiH, učinkovitom i kvalitetnom procesuiranju predmeta ratnih zločina i predmeta organiziranog kriminala i korupcije na visokoj razini.

Također se razgovaralo o organiziranju zajedničkog sastanka između VSTV-a BiH, Suda BiH i Tužiteljstva BiH, kao nastavku sastanaka koji su održani u prvoj polovici godine, na kojem bi se razmatrala koordinacija i suradnja u procesuiranju predmeta pred ovim institucijama.

Imajuću u vidu da je fokus interesovanja javnosti usmjeren na učinkovit i kvalitetan rad pravosudnih institucija na razini BiH, predsjednik VSTV-a BiH Lagumdžija je istaknuo potrebu da se sastanci, poput današnjeg, između VSTV-a BiH, Suda BiH i Tužiteljstva BiH trebaju odvijati na tromjesečnoj te ukoliko postoji žurna potreba i na dnevnoj osnovi.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba