Vijesti

Saopštenje za javnost

27.10.2021. 11:34

Sastanak rukovodstva pravosudnih institucija na nivou BiH protekao u atmosferi dobre saradnje i uzajamnog uvažavanja

Saopštenje za javnost

(Sarajevo, 27. oktobar 2021. godine) – Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Halil Lagumdžija i direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić održali su inicijalni sastanak sa predsjednikom Suda Bosne i Hercegovine Rankom Debevecom i vršiocem dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milankom Kajganićem.

Sastanak je održan u pozitivnoj atmosferi dobre saradnje i uzajamnog uvažavanja i tokom istog se razgovaralo o prioritetima u radu Suda BiH i Tužilaštva BiH, efikasnom i kvalitetnom procesuiranju predmeta ratnih zločina i predmeta organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Takođe se razgovaralo o organizovanju zajedničkog sastanka između VSTV-a BiH, Suda BiH i Tužilaštva BiH, kao nastavku sastanaka koji su održani u prvoj polovini godine, na kojem bi se razmatrala koordinacija i saradnja u procesuiranju predmeta pred ovim institucijama.

Imajuću u vidu da je fokus interesovanja javnosti usmjeren na efikasan i kvalitetan rad pravosudnih institucija na nivou BiH, predsjednik VSTV-a BiH Lagumdžija je istaknuo potrebu da se sastanci, poput današnjeg, između VSTV-a BiH, Suda BiH i Tužilaštva BiH trebaju odvijati na tromjesečnoj te ukoliko postoji hitna potreba i na dnevnoj osnovi.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba