Вијести

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ТРОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КОРУПЦИЈУ У ВЕЗИ ПРИЈЕМА ЗАПОСЛЕНИКА У ГРАНИЧНУ ПОЛИЦИЈУ БиХ

19.10.2021. 15:16

Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за продужење притвора за још два мјесеца, како би се обезбиједило несметано спровођење и окончање истраге.

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ТРОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КОРУПЦИЈУ У ВЕЗИ ПРИЈЕМА ЗАПОСЛЕНИКА У ГРАНИЧНУ ПОЛИЦИЈУ БиХ

Поступајућа тужитељка Тужилаштва БиХ упутила је према Суду БиХ приједлог за продужење мјере притвора према тројици осумњичених, Раковић Рејхану (1980), Салчиновић Енсару (1991) и Чакић Кениту (1994).

Притвор је затражен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке б), односно због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Наведени осумњичени су под истрагом због кривичних дјела примање дара или других облика користи у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења и примање награде или другог облика користи за трговину утицајем из Кривичног закона БиХ, која се односе на коруптивна понашања и активности приликом конкурса за пријем запосленика у Граничну полицију БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, предузима интензивне истражне активности у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba