Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SUDJELOVALA NA 22. SASTANKU RUKOVODITELJA TUŽITELJSTAVA I POLICIJSKIH TIJELA U BOSNI I HERCEGOVINI NA STRATEŠKOJ RAZINI

14.10.2021. 14:50

Sastanak koji je realiziran u okviru projekta VSTV-a BiH održan je u Tesliću.

 

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SUDJELOVALA NA 22. SASTANKU RUKOVODITELJA TUŽITELJSTAVA I POLICIJSKIH TIJELA  U BOSNI I HERCEGOVINI NA STRATEŠKOJ RAZINI

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sudjelovala je na 22. sastanku rukovoditelja tužiteljstava i policijskih tijela u BiH na strateškoj razini, koji je u organizaciji ravnatelja policije Ministarstva unutarnjih poslova RS, održan  13. i 14. listopada 2021. godine u Tesliću.

Na ovom sastanku sudjelovali su rukovoditelji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske, Federalnog tužiteljstva Federacije BiH, Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH-SIPA, Federalne uprave policije Federacije BiH, Policije Brčko distrikta BiH i policije Republike Srpske.

Sastanku su, kao gosti, nazočili potpredsjednica VSTV-a BiH Biljana Simeunović i član VSTV-a BiH Sanin Bogunić i sa članovima Strateškog foruma razgovarali o aktualnim pitanjima i prioritetima u radu tužiteljstava i policijskih agencija.

Teme ovog dvodnevnog sastanka odnosile su se na unaprjeđenje rada i suradnje između tužiteljstava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, korupcije i krijumčarenja ljudima.

Organizaciju i održavanje sastanka podržava Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH kroz projekat - Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sistemu kaznenog pravosuđa BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba