Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEZAKONIT PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

14.10.2021. 09:56

Optužena Milojević Bojana (1984) iz Ljubinja, tereti se da je  stavila u nezakonit promet više od 100 kg duhana, bez odgovarajućih trošarinskih markica Bosne i Hercegovine.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEZAKONIT PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

-      Milojević Bojane, rođene 1984. godine u Mostaru, nastanjena u Ljubinju, državljanka BiH.

Optužena se tereti da je, tijekom 2020. godine, u namjeri izbjegavanja plaćanja trošarinskih pristojbi definiranih u odredbama Zakona o trošarinama Bosne i Hercegovine, a u namjeri da ostvari nezakonitu imovinsku korist, znajući da se rezanim duhanom ne može prometovati između fizičkih osoba, upakovala veliku količinu duhana (oko 105 kg) te putem brze pošte poslala kupcu na području Goražda.

Duhan bez odgovarajuće dokumentacije i plaćenih trošarinskih pristojbi, u vrijednosti od oko 16.700 KM, otkriven je i oduzet na području Mostara, prigodom kontrole teretnog vozila brze pošte od strane ovlaštenih osoba Uprave za neizravno oporezivanje (UNO BiH).

Optužena se tereti da je nezakonito stavljala u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, čime je ostvarila nezakonitu imovinsku korist te nanijela proračunu BiH, kao i građanima, plasmanom duhanskih proizvoda koji nisu prošli propisani standard kontrole kvaliteta i ispravnosti.

Optužnica Tužiteljstva BiH tereti optuženu za kazneno djelo - nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog  zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba