Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA SVU TROJICU OSUMNJIČENIH ZA KORUPCIJU U SVEZI PRIJEMA UPOSLENIKA U GRANIČNU POLICIJU BiH

25.09.2021. 16:30

Nakon ispitanja osumnjičenih, postupajuća tužiteljica odlučila je uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za svu trojicu osumnjičenih.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA SVU TROJICU OSUMNJIČENIH ZA KORUPCIJU U SVEZI PRIJEMA UPOSLENIKA U GRANIČNU POLICIJU BiH

Tužiteljica Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

  1. Raković Rejhana, rođenog 1980. godine u Bihaću,
  2. Saličinović Ensara, rođenog 1991. godine u Sarajevu,
  3. Čakić Kenita, rođenog 1994. godine u Bugojnu.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela zlouporabe položaja ili ovlasti, primanja dara i drugih oblika koristi i protuzakonitog posredovanja, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prigodom natječaja za prijem uposlenika u Graničnu policiju BiH.

Pritvor je zatražen kako bi Tužiteljstvo BiH, zajedno sa SIPA-om i ostalim partnerskim institucijama i agencijama, moglo neometano nastaviti i okončati istragu protiv navedenih osumnjičenih.

Tijekom izvršenih pretresa kod jednog osumnjičenog pronađen je novac koji potječe iz počinjenog kaznenog djela, a također u narednom razdoblju predstoji više potrebnih vještačenja i drugih radnji dokazivanja, zbog kojih je potrebno da osumnjičeni budu u pritvoru kako ne bi mogli ometati istragu i rad policijskih tijela.

Mjera pritvora bit će predložena iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Prijedlog za određivanje pritvora bit će upućen Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba