Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ И ЗВАНИЧНИЦИ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ САСТАЛИ СУ СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ТУЖИЛАШТВА ПРИ МРМКС-у

23.09.2021. 10:03

Централне теме састанка односиле су се на сарадњу партнерских тужилаштава у кривичном процесуирању предмета ратних злочина у којима је остварена сарадња и помоћ од стране Тужилаштва при МРМКС-у.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ И ЗВАНИЧНИЦИ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ САСТАЛИ СУ СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ТУЖИЛАШТВА ПРИ МРМКС-у

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са замјеницом главног тужиоца Дианом Кајмаковић и руководитељком Одсјека у Посебном одјелу за ратне злочине Сањом Јукић и тужиоцем Ибром Булићем, састала се са делегацијом Тужилаштва при МРМКС-у, у којој су били г. Александар Контић, г. Zbignew Wojdyla и гђица Abeer Hassan.

На састанку је разговарано о сарадњи и комуникацији коју имају двије институције у борби против некажњивости ратних злочина, те заједничким активностима и напорима у процесуирању предмета, као и сарадњи и подршци које Тужилаштво при МРМКС-у пружа Тужилаштву БиХ у погледу размјене доказа и документације, процесу тражења несталих лица, регионалне сарадње и другим битним питањима у којима се остварује међусобна сарадња.

Званичници Тужилаштва БиХ упознали су колеге из МРМКС-а са активностима и радом на предметима које проводи Посебни одјел за ратне злочине, као и планом активности и резултата до краја 2021. године.

Сарадња и подршка Тужилаштва при МРМКС-у тужилаштвима у региону кључна је за успоставу владавине права и кажњавање ратних злочина, те ће се сарадња интензивно наставити и у наредном периоду.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba