Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ I DUŽNOSNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA TUŽITELJSTVA PRI MRMKS-u

23.09.2021. 10:03

Središnje teme sastanka odnosile su se na suradnju partnerskih tužiteljstava u kaznenom procesuiranju predmeta ratnih zločina u kojima je ostvarena suradnja i pomoć od strane Tužiteljstva pri MRMKS-u.

 

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ I DUŽNOSNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA TUŽITELJSTVA PRI MRMKS-u

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa zamjenicom glavnog tužitelja Dianom Kajmaković i rukovoditeljicom Odsjeka u Posebnom odjelu za ratne zločine Sanjom Jukić i tužiteljem Ibrom Bulićem, sastala se sa izaslanstvom Tužiteljstva pri MRMKS-u, u kojem su bili g. Aleksandar Kontić, g. Zbignew Wojdyla i gđica Abeer Hassan.

Na sastanku je razgovarano o suradnji i komunikaciji koju imaju dvije institucije u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina, te zajedničkim aktivnostima i naporima u procesuiranju predmeta, kao i suradnji i potpori koje Tužiteljstvo pri MRMKS-u pruža Tužiteljstvu BiH u pogledu razmjene dokaza i dokumentacije, procesu traženja nestalih osoba, regionalne suradnje i drugim bitnim pitanjima u kojima se ostvaruje međusobna suradnja.

Dužnosnici Tužiteljstva BiH upoznali su kolege iz MRMKS-a sa aktivnostima i radom na predmetima koje provodi Posebni odjel za ratne zločine, kao i planom aktivnosti i rezultata do konca 2021. godine.

Suradnja i potpora Tužiteljstva pri MRMKS-u tužiteljstvima u regionu ključna je za uspostavu vladavine prava i kažnjavanje ratnih zločina, te će se suradnja intenzivno nastaviti i u narednom razdoblju.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba