Вијести

САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ И ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОДРЖАН У БЕОГРАДУ

21.09.2021. 15:31

У оквиру Регионалног састанка тужилаца одржано је више билатералних састанака, између којих и наведени састанак тужилаца за ратне злочине.

САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ И ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОДРЖАН У БЕОГРАДУ

Састанак делегација двају тужилаштава, на челу са главном тужитељком Горданом Тадић и тужитељком за ратне злочине Србије, Снежаном Станојковић, одржан је у Београду а разговарано је о актуелним питањима из области правосудне сарадње ових институција.

На састанку је разговарано о регионалној сарадњи у борби против некажњивости ратних злочина у региону, као и о недавним актуелним догађајима. Осим тога, истакнут је значај  благовремене размјене информација између тужилаштава, а у што би се требале укључити и друге надлежне државне институције.

Састанку делегација тужилаца за ратне злочине придружила се и републичка јавна тужитељка Србије, Загорка Доловац, која је поздравила главну тужитељку Тадић и делегацију из Босне и Херцеговине те дала пуну подршку сарадњи тужилачких институција двију земаља како у предметима ратних злочина, тако и у заједничким напорима на процесуирању организованог криминала.  


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba