Vijesti

SASTANAK DELEGACIJA TUŽILAŠTVA BiH I TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE ODRŽAN U BEOGRADU

21.09.2021. 15:31

U okviru Regionalnog sastanka tužilaca održano je više bilateralnih sastanaka, između kojih i navedeni sastanak tužilaca za ratne zločine.

SASTANAK DELEGACIJA TUŽILAŠTVA BiH I TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE ODRŽAN U BEOGRADU

Sastanak delegacija dvaju tužilaštava, na čelu sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić i tužiteljicom za ratne zločine Srbije, Snežanom Stanojković, održan je u Beogradu a razgovarano je o aktuelnim pitanjima iz oblasti pravosudne saradnje ovih institucija.

Na sastanku je razgovarano o regionalnoj saradnji u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u regionu, kao i o nedavnim aktuelnim događajima. Osim toga, istaknut je značaj  blagovremene razmjene informacija između tužilaštava, a u što bi se trebale uključiti i druge nadležne državne institucije.

Sastanku delegacija tužilaca za ratne zločine pridružila se i republička javna tužiteljica Srbije, Zagorka Dolovac, koja je pozdravila glavnu tužiteljicu Tadić i delegaciju iz Bosne i Hercegovine te dala punu podršku saradnji tužilačkih institucija dviju zemalja kako u predmetima ratnih zločina, tako i u zajedničkim naporima na procesuiranju organizovanog kriminala.   

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba