Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH NIJE SLUŽBENO INFORMIRANO O UHIĆENJU EDINA VRANJA NA TEMELJU ZAHTJEVA PRAVOSUĐA SRBIJE

13.09.2021. 12:36

Povodom više medijskih upita, a u svezi uhićenja Edina Vranja na graničnom prijelazu prigodom ulaska u R Srbiju, Tužiteljstvo BiH daje sljedeću informaciju:

TUŽITELJSTVO BiH NIJE SLUŽBENO INFORMIRANO O UHIĆENJU EDINA VRANJA NA TEMELJU ZAHTJEVA PRAVOSUĐA SRBIJE

- Tužiteljstvo BiH je o navedenom uhićenju informirano iz medijskih izvješća, te nije dobilo nikakvu službenu obavijest ili informaciju od nadležnih tijela R Srbije. 

- Tužiteljstvo BiH je postupalo na temelju prijave dostavljene od nadležnih policijskih tijela, protiv više osoba, koja se odnosi na navode o ratnim zločinima počinjenim nad žrtvama srpske nacionalnosti u zgradi ZOIL-a u Goraždu, 1993. i 1994. godine.

U navedenom predmetu podignuta je optužnica protiv više osoba i suđenje je u tijeku, dok je u odnosu na prijavljenog Edina Vranja i još nekoliko osoba, dana 26.12.2018. godine, donesena naredba o neprovođenju istrage na koju, u odnosu na prijavljenog Edina Vranja, nije bio izjavljen prigovor. 

Tužiteljstvo BiH je o svemu navedenom žurno proslijedilo upit prema Tužilaštvu za ratne zločine R Srbije, u kojem su zatražene detaljne informacije, te je proslijeđena Naredba o neprovođenju istrage, koja je postala konačna u Bosni i Hercegovini. 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba