Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH REALIZOVANA VELIKA AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZOVANE GRUPE ZA KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE

25.07.2021. 17:23

Na terenu, na području Velike Kladuše, realizovana je zapljena velike količine opojne droge marihuana, kao i otkrivanje specijalno napravljenih kapaciteta za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini, kao i u zemljama EU.

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH REALIZOVANA VELIKA AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZOVANE GRUPE ZA KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE

Postupajući pod nadzorom Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika Granične policije (Centralni istražni ured Odsjek za prikrivene operacije), uz podršku Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše realizovali su akciju otkrivanja i zapljene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge.

Tokom akcije lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama. U realizaciji ove obimne akcije ostvarena je saradnja sa partnerskim institucijama R Hrvatske. Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Evropskoj uniji, preduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba