Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „КРУНА”

15.07.2021. 13:08

Поступајућа тужитељка Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију налази се на терену у Бања Луци, гдје координише рад полицијских службеника SIPA-е, УИО и ентитетских полицијских структура, у активностима претреса осумњичених за кривична дјела порезних утаја у великим износима.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „КРУНА”

Претреси се врше на укупно 18 локација, на подручју више градова у оба ентитета и Брчко дистрикту БиХ, а односе се на претресе просторија и капацитета двије заштитарске фирме. Активности се проводе од раних јутарњих часова, а усмјерене су на више правних лица и пословница које су мета ових активности.

Претреси капацитета заштитарских агенција врше се у Бања Луци, Приједору, Градишци, Добоју, Бијељини, Требињу, Палама, Сарајеву, Брчко дистрикту, Тузли, Зеници, Мостару, Витезу, Ливну, Бихаћу, Санском Мосту и Козарцу.

Предузећа и лица осумњичена у овом предмету под истрагом су због кривичног дјела порезне утаје или преваре из члана 210. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Према прикупљеним доказима, ради се о пореским утајама извршеним путем пословања наведених заштитарских агенција, које су предмет истраге, а ради се о утајама у великим новчаним износима.

С обзиром да су активности у току, Тужилаштво БиХ у овом тренутку не може дати више информација за јавност и медије.

Наведене активности представљају наставак одлучне борбе против кривичних дјела из области финансијског криминала, којима се наноси штета свим грађанима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba