Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA U VRIJEDNOSTI OD OKO 34 000 KM

08.07.2021. 10:45

Optuženi Miletić Obrad (1994) tereti se da je, početkom 2021. godine, počinio nedozvoljen promet oko 9700 kutija cigareta.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA U VRIJEDNOSTI OD OKO 34 000 KM

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

-      Miletić Obrada, rođenog 1994. godine u Gacku, državljanina Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je, početkom 2021. godine, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, u dva navrata prevozio cigarete bez potrebne dokumentacije i trošarinskih markica, u jednom navratu u količini od 3690 kutija, a drugi put od 6040 kutija, tržišne vrijednosti od oko 34 000 KM, u čemu je otkriven i spriječen od strane policijskih djelatnika PS Trnovo i Ustikolina, kada su navedene cigarete bez dokumentacije oduzete od optuženog, te je osumnjičeni spriječen u stavljanju u promet, odnosno prodaji navedenih cigareta.

Optuženi se tereti da je nabavio veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, sa namjerom da ih stavi u promet, odnosno proda, u čemu je spriječen od strane ovlaštenih  službenih osoba, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba