Вијести

У ОПШТИНИ СРЕБРЕНИЦА ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТВЕ ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

10.06.2021. 16:21

На локалитету Поточара у општини Сребреница, завршена је ексхумација приликом које су пронађени комплетни посмртни остаци једног лица.

 

У ОПШТИНИ СРЕБРЕНИЦА ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТВЕ ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

Пронађени посмртни остаци жртве су превезени у Комеморативни центар Тузла, гдје ће бити извршена судско-медицинска и криминалистичко-техничка обрада, односно узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртве.

 

 

Ексхумацијом је руководио истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која су вршила процес ексхумације.

 

 

Процесу ексхумације су присуствовали и представници Института за нестала лица БиХ, љекар судске медицине, потребни радници и механизација, као и полицијски службеници ПС Сребреница.

 

 

Проналазак ове локације резултат је заједничког рада Посебног одјела за ратне злочине и SIPA-е на проналаску информација и података о могућим локацијама на којима се налазе посмртни остаци жртава из протеклог рата.

 

 

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама укљученим у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности током процеса ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba