Вијести

ОДРЖАН ONLINE САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

01.06.2021. 14:24

На састанку је разговарано о заједничким активностима чланова ударне групе у области трговине људима и илегалних имиграција.

ОДРЖАН ONLINE САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

Састанак Ударне групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције одржан је путем видео-конференције, а на састанку су учествовали представници правосудних, полицијских, безбједносних и агенција за провођењу закона са нивоа државе Босне и Херцеговине, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ, као и представници међународних институција које су укључене у борбу против трговине људима.

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, предсједавала је састанком Ударне групе те упознала присутне о активностима на успостави одвојеног одсјека у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију,  у којем ће тужиоци радити на предметима трговине људима и илегалних миграција, што ће значајно помоћи у ефикаснијем раду на предметима у овој области.

Разговарано је о активностима надлежних институција и агенција у Босни и Херцеговини у наредном периоду, сарадњи са међународним организацијама и институцијама у овој области, као и раду и активностима које ће помоћи побољшању статуса Босне и Херцеговине у овој области, у анализама које проводе међународни органи и институције. 

Састанци Ударне групе, упркос отежаним условима због пандемије Covid 19, континуирано су одржавани у протеклом периоду, тако да је ово пети састанак у овој години, што указује на посвећеност и важност рада овог тијела у борби против трговине људима и организованих илегалних миграција.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba