Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

26.05.2021. 15:53

Оптужени се терети да је, ради остваривања незаконите имовинске користи, вршио кријумчарење илегалних миграната који нису испуњавали услове за законит боравак у Босни и Херцеговини.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-     ДУРАКОВИЋ АЛАНА, рођеног 1997. године у Бихаћу, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је, ради стицања незаконите имовинске користи, на подручју Бихаћа, ступио у контакт са илегалним мигрантима, па након тога за уговорени новчани износ договорио транспорт кријумчарених лица, држављана Египта и Сирије, преко територије БиХ, из правца Бихаћа.

У оптужници се наводи да је оптужени повезао илегалне мигранте,  првобитно групу од пет кријумчарених лица, а недуго након тога и групу од седам кријумчарених лица према граници БиХ, а која лица су претходно на илегалан начин ушла у БиХ и чија је крајња дестинација била одлазак на територију земаља ЕУ.

У извршењу кривичног дјела оптужени је откривен и засутављен од стране полицијских службеника Граничне полиције БиХ ГП Изачић, у непосредној близини границе, а у возилу је затечена друга група од седам кријумчарених лица, чије кријумчарење је спријечено.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 2. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba