Вијести

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ НАЛОЖИО ОДУЗИМАЊЕ ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ, ТЕ ПРОВОЂЕЊЕ ПОТРЕБНИХ ИСТРАЖНИХ РАДЊИ

21.05.2021. 08:36

Опојна дрога је откривена и заплијењена приликом контроле теретног моторног возила на улазу у БиХ на граничном прелазу Делеуша код Требиња.

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ НАЛОЖИО ОДУЗИМАЊЕ ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ, ТЕ ПРОВОЂЕЊЕ ПОТРЕБНИХ ИСТРАЖНИХ РАДЊИ

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ информисан је од стране овлаштених службеника Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ да је на граничном прелазу Делеуша, приликом прегледа товарног дијела теретног возила, којим је превожена роба из Р Црне Горе у БиХ, пронађена количина од око 37 килограма опојне дроге “марихуана” и 203,90 грама опојне дроге која својим изгледом асоцира на опојну догу “хашиш”, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту у БиХ износи око 225 000 КМ.

Након инструкције дежурног тужиоца дрога је заплијењена и одузета, а њен састав биће утврђен стручним вјештачењем, те су пронађени предмети извршења кривичног дјела који су привремено одузети.

Дежурни тужилац наредио је полицијским службеницима предузимање потребних истражних радњи, а у сврху документовања кривичног дјела.

Подршку овлаштеним службеницима УИО БиХ пружили су службеници Граничне полиције БиХ.

Дежурни тужилац координише активности са полицијским службеницима који реализују претресе, те ће се о даљим активностима одредити накнадно.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba