Vijesti

DEŽURNI TUŽILAC NALOŽIO ODUZIMANJE VEĆE KOLIČINE OPOJNE DROGE, TE PROVOĐENJE POTREBNIH ISTRAŽNIH RADNJI

21.05.2021. 08:36

Opojna droga je otkrivena i zaplijenjena prilikom kontrole teretnog motornog vozila na ulazu u BiH na graničnom prelazu Deleuša kod Trebinja.

DEŽURNI TUŽILAC NALOŽIO ODUZIMANJE VEĆE KOLIČINE OPOJNE DROGE, TE PROVOĐENJE POTREBNIH ISTRAŽNIH RADNJI

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH informisan je od strane ovlaštenih službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH da je na graničnom prelazu Deleuša, prilikom pregleda tovarnog dijela teretnog vozila, kojim je prevožena roba iz R Crne Gore u BiH, pronađena količina od oko 37 kilograma opojne droge “marihuana” i 203,90 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu dogu “hašiš”, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi oko 225 000 KM.

Nakon instrukcije dežurnog tužioca droga je zaplijenjena i oduzeta, a njen sastav bit će utvrđen stručnim vještačenjem, te su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela koji su privremeno oduzeti.

Dežurni tužilac naredio je policijskim službenicima preduzimanje potrebnih istražnih radnji, a u svrhu dokumentovanja krivičnog djela.

Podršku ovlaštenim službenicima UIO BiH pružili su službenici Granične policije BiH.

Dežurni tužilac koordinira aktivnosti sa policijskim službenicima koji realizuju pretrese, te će se o daljim aktivnostima odrediti naknadno.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba