Вијести

ВЕТЕРИНАРСКИ ИНСПЕКТОРИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО БиХ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ ЗА КОРУПТИВНА КРИВИЧНА ДЈЕЛА

20.05.2021. 15:41

Предложене условне казне затвора, новчане казне те изрицање мјера забране вршења позива, дјелатности или дужности у периоду од 5 година, након изрицања казне.

ВЕТЕРИНАРСКИ ИНСПЕКТОРИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО БиХ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ ЗА КОРУПТИВНА КРИВИЧНА ДЈЕЛА

Оптужени запосленици Канцеларије за ветеринарство БиХ, Индира Дајић-Хукић (1967) и Младен Мијић (1959), у присуству својих адвоката, у потпуности су споразумно признали кривицу за кривична дјела корупције (примање дара или других облика користи из члана 217. КЗ-а БиХ).

Наведени оптужени били су запослени као ветеринарски инспектори Канцеларије за ветеринарство БиХ, задужени за контролу увоза намирница животињског поријекла на граничном прелазу на улазу у БиХ, а признали су кривицу за примање дара или других облика користи, како би погодовали одређеним правним или физичким лицима приликом процедуре увоза намирница животињског поријекла у БиХ.

У складу са споразумом, за оптужене су предложене казне:

-       Индира Дајић-Хукић, казна затвора од 1 године, која се неће извршити ако оптужена у периоду од двије године не почини ново кривично дјело, новчана казна у износу од 6000 КМ, одузимање незаконите имовинске користи из кривичног дјела обухваћеног оптужницом, те забрана вршења позива, дјелатности ли дужности ветеринарског инспектора у Канцеларији за ветеринарство БиХ у периоду од наредних 5 година.

-       Младен Мијић, казна затвора од 1 године, која се неће извршити ако оптужени у периоду од двије године не почини ново кривично дјело, новчана казна у износу од 7000 КМ, одузимање незаконите имовинске користи из кривичног дјела обухваћеног оптужницом, те забрана вршења позива, дјелатности ли дужности ветеринарског инспектора у Канцеларији за ветеринарство БиХ у периоду од наредних 5 година.

Предложене казне у складу су са улогом и одговорношћу оптужених у извршеним кривичним дјелима.

Споразумним признањем оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

С обзиром да је трећи оптужени у овом предмету раније споразумно признао кривицу, на овај начин предмет се у потпуности окончава.

Суд БиХ, након разматрања, прихватио је наведена споразумна признања кривице.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba