Vijesti

DEŽURNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH ISPITAT ĆE DRŽAVLJANINA PAKISTANA OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE VEĆEG BROJA MIGRANATA NA PODRUČJU TEOČAKA

06.05.2021. 10:06

U okviru aktivnosti Granične policije BiH i SIPA-e, a u koordinaciji sa dežurnim tužiocem Tužilaštva BiH, na području Teočaka, otkrivena je veća grupa od 18 krijumčarenih migranata afro-azijskog porijekla.

DEŽURNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH ISPITAT ĆE DRŽAVLJANINA PAKISTANA OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE VEĆEG BROJA MIGRANATA NA PODRUČJU TEOČAKA

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH dao je instrukcije policijskim službenicima da izvrše pretrese i prikupljanje dokaza u dokumentovanju ovog krivičnog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana bit će predat dežurnom tužiocu koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa grupom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za krivično djelo krijumčarenje ljudi, dežurni tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizuje aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba