Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

04.05.2021. 14:40

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nikole Josipovića, rođenog 1995. godine u općini Bosanski Šamac, državljanina BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

Optuženi se tereti da je dana 22.09.2020. godine, u svom obiteljskom domaćinstvu u općini Bosanski Šamac, nezakonito vršio proizvodnju rezanog duhana, posjedovao mašinu i opremu za rezani duhan, te proizvodio duhan bez plaćenih trošarina i davanja predviđenih Zakonom o trošarinama i Zakonom o duhanu u BiH.

Prigodom pretresa obiteljske kuće i pomoćnih objekata, ovlaštene službene osobe MUP-a RS su pronašle i oduzele rezani duhan u količini od ukupno 132 kg.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, u svim krajevima Bosne i Hercegovine, provodi aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za nedozvoljen promet duhana i trošarinskih proizvoda u većim iznosima čime se nanosi šteta proračunu i svim građanima BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba