Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET AKCIZNIH PROIZVODA

04.05.2021. 14:40

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nikole Josipovića, rođenog 1995. godine u opštini Bosanski Šamac, državljanina BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET AKCIZNIH PROIZVODA

Optuženi se tereti da je dana 22.09.2020. godine, u svom porodičnom domaćinstvu u opštini Bosanski Šamac, nezakonito vršio proizvodnju rezanog duhana, posjedovao mašinu i opremu za rezani duhan, te proizvodio duhan bez plaćenih akciza i davanja predviđenih Zakonom o akcizama i Zakonom o duhanu u BiH.

Prilikom pretresa porodične kuće i pomoćnih objekata, ovlaštena službena lica MUP-a RS su pronašla i oduzela rezani duhan u količini od ukupno 132 kg.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, u svim krajevima Bosne i Hercegovine, provodi aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju lica osumnjičenih za nedozvoljen promet duhana i akciznih proizvoda u većim iznosima čime se nanosi šteta budžetu i svim građanima BiH


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba