Vijesti

ZA STRUČNE SARADNIKE TUŽILAŠTVA BiH, KOJE JE VSTV BiH IMENOVAO ZA TUŽIOCE U KANTONALNIM TUŽILAŠTVIMA, UPRILIČEN PRIGODAN ISPRAĆAJ

29.04.2021. 13:05

Zvaničnici i uposlenici Tužilaštva BiH kolegama su zaželjeli sve najbolje u budućoj profesionalnoj karijeri i privatnom životu.

 

ZA STRUČNE SARADNIKE TUŽILAŠTVA BiH, KOJE JE VSTV BiH IMENOVAO ZA TUŽIOCE U KANTONALNIM TUŽILAŠTVIMA, UPRILIČEN PRIGODAN ISPRAĆAJ

U Tužilaštvu BiH danas je upriličen svečani ispraćaj za kolege, stručne saradnike i istražioce u Posebnom odjelu za ratne zločine, koji su imenovani na dužnosti u kantonalnim tužilaštvima u Sarajevu i Travniku.

U prigodnom govoru glavna tužiteljica Gordana Tadić uručila je prigodne poklone i zaželjela kolegama sve najbolje kako u nastavku pravosudne karijere, tako i u privatnom i porodičnom životu.

Na tužilačke pozicije, iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, imenovani su:

- Darko Martinčević, na dužnost tužioca u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu

- Dragoslav Gluhović, na dužnost tužioca u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu

- Sulejman Selimović, na dužnost tužioca u Kantonalnom tužilaštvu u Travniku

Imenovane kolege bile su dugogodišnji uposlenici Posebnog odjela za ratne zločine te su iskazali visok stepen profesionalnosti za vrijeme svog rada u Tužilaštvu BiH.

Iz Tužilaštva BiH do sada je veći broj stručnog osoblja imenovan na tužilačke i druge pravosudne dužnosti širom Bosne i Hercegovine.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba