Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ О РЕГИОНАЛНОМ ПРОЈЕКТУ ПРАЋЕЊА ПРОЦЕСУИРАЊА ПРЕДМЕТА ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ

29.04.2021. 12:47

Пројекат се, уз подршку Делегације ЕУ у БиХ, реализује у организацији Мисије ОЕБС-а у БиХ, а обухватаће земље региона Западног Балкана.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ О РЕГИОНАЛНОМ ПРОЈЕКТУ ПРАЋЕЊА ПРОЦЕСУИРАЊА ПРЕДМЕТА ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, са својим сарадницима, учествовала је на видео-конференцији у организацији Мисије ОЕБС-а у БиХ и Делегације Европске уније у БиХ, која је посвећена регионалном пројекту анализе и праћења процесуирања организованог криминала и корупције.

На састанку су учествовали и шефица Мисије ОЕБС-а у БиХ Њ. Е. Kathleen Kavalec, шеф Делегације ЕУ у БиХ, Њ. Е. Johann Satller, званичница Мисије ОЕБС-а задужена за реализацију пројекта у БиХ, Meagan Smith Hrle, те највиши званичници правосудних институција у БиХ, предсједник ВСТС-а БиХ, Халил Лагумџија, потпредсједница ВСТС-а БиХ Биљана Симеуновић, предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец и министар правде Јосип Грубеша.

Главна тужитељка Тадић истакла је пуну подршку овом пројекту, као и опредијељеност Тужилаштва БиХ за одлучну борбу против организованог криминала и корупције. 

Тужилаштво БиХ у раду има већи број сложених предмета организованог криминала, који често имају регионалну и међународну димензију, а у протекле двије године покренуте су значајне активности у борби против корупције, које су дијелом већ резултирале судским поступцима који су у току.

На састанку је истакнут значај пројеката који помажу и дају подршку процесуирању предмета организованог криминала и корупције, што је заједнички интерес земаља Западног Балкана у процесу јачања владавине права на путу европских интеграција.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba